SCG Nieuws en Mededelingen

Terug
donderdag 23 juni '22

Selectie SCG

Terwijl thuis op drie plaatsen op de klenge Voégel werd geschoten, speelde SCG uit haar eerste nacompetitie wedstrijd sinds vele jaren. Tegenstander was Kerkrade-West.

SCG begon geconcentreerd en opende met een goed kans, Kerkrade-West liet in de volgende 20 minuten zien waarom ook zij een periode hadden gewonnen; het spel ging op-en-neer, maar het was onze keeper Tom Vissers die enigszins verrassend als eerste werd gepasseerd, 1-0 achter. Nog voor de rust wisten de mannen in oranje-wit de stand gelijk te trekken door goed aanvalsspel – het was Jerrel Eerlingen die de verdiende gelijkmaker op zijn naam schreef.

Met de 1-1 stand zochten beide teams de kleedkamer op voor de thee; na rust was het direct SCG dat het initiatief naar zich toe trok en binnen enkele minuten was het Daan Konings die een dieptepass mooi afrondde, stand 1-2!

In de 20-25 minuten die volgde, waren er goede kansen voor SCG om verder afstand te nemen, maar de 1-3 werd helaas niet gescoord. Helaas, want het was Kerkrade West dat een kwartier voor tijd haar kans wel wist te verzilveren, 2-2.

Een spannend laatste kwartier diende zich aan waarin het bekende kwartje beide kanten kon uitvallen; SCG probeerde met haar laatste krachten de 2-3 te scoren maar het was uit een counter Kerkrade West dat enkele minuten voor tijd de 3-2 liet aantekenen. In de laatste minuten perste SCG er nog een slot offensief uit, maar kwam helaas niet meer tot scoren. Een jammerlijk einde van een spannende wedstrijd.

Het moment om spelers en begeleiding, voorbij de teleurstelling, te feliciteren met een mooi seizoen waarin SCG zeker na de winterstop als één team en met fris aanvallend spel een hoofdrol in 4A wist op te eisen. Chapeau mannen, een prestatie om trots op te zijn.

Namens de Technische Commissie een laatste bericht over de selectie waarin naast nieuwkomers aan het einde van het seizoen ook afscheid genomen gaat worden van vier spelers;

- Kevin de Jong zal naar St. Geertruid gaan. Kevin dank voor je jaren bij SCG en veel succes in groen-wit!

- Geoffrey van Calster, zal ook naar St. Geertruid verkassen. Geoffrey, merci beaucoup pour 5 annees de football à SCG et bonne chance dans le tricot Vert-Blanc

Thur Paquaij. Ondanks een mooi seizoen samen heeft Thur besloten terug te keren naar VV Eijsden. Thur dank voor je enorme drive en je goals. Succs in blauw-rood.

- Freddy Remmers keert treug naar Willem 1. Fred ook jij dank namens SCG. Succes in rood-zwart komend seizoen.

De laatste opmerking vanuit de TC is deze welkomstboodschap gericht aan drie nieuwkomers - een korte eerste introductie;

- Biko Beckers. Biko afkomstig uit Eijsden, 20 jaar en spelend in de aanval liefst op de 10. Hij voetbalde eerder voor VV Eijsden en SC Jekerdal. Biko welkom bij SCG!

- Tom van Buuren. Tom, 18 jaar, aanvaller die weet wat het is om in het oranje-wit tenue te spelen omdat hij in zijn vroege voetbaljaren in de jeugd bij SCG speelde. Tom komt over van RKHSV O19. Tom, we heten je van harte welkom terug bij SCG!

- Tristan Jaspars. Tristan, ook 18 jaar, verdedigder die in de jeugd van MVV heeft gespeeld en nu over komt van de O19 van VV Scharn. Ook Tristan heeft de eerste voetbaljaren het oranje-wit shirt van SCG gedragen en we zijn dus ook trots op zijn terugkeer in oranje-wit!

Het voetbalseizoen is met deze laatste update ten einde - bewogen, vermoeid, veel geleerd, trots op het spel en de resultaten.

Ieder zal zijn of haar eigen herinneringen hebben.

Op naar de zomer(vakantie), op weg naar een nieuw voetbalseizoen met nieuwe prestaties en ongetwijfeld mooie nieuwe herinneringen.

Blijf fit. Tot snel!

Uitslagen

Senioren

11-09-22
beker
SNC'14 1 - SCG 1
3-0
11-09-22
beker
RKVVM 2 - SCG 2
1-0
11-09-22
beker
SCG 3 - RKVVM 3
0-0
Alle uitslagen Senioren >

Jeugd

10-09-22
competitie
SCG JO10-1 - Sportclub Jekerdal JO10-3JM
3-13
10-09-22
competitie
Sportclub Jekerdal JO11-3JM - SCG JO11-1
2-1
10-09-22
competitie
SCG JO12-1 - vv Maastricht West JO12-2
2-2
Alle uitslagen Jeugd >

SCG Agenda

vrijdag 30 september '22
Ophalen oud papier SCG 3
...

vrijdag 28 oktober '22
Ophalen oud papier SCG 4
...

vrijdag 25 november '22
Ophalen oud papier SCG Veteranen
...

SCG Jarigen